WANGA SWENGI

BIOGRAFIA

Trio Wanha Swengi on perustettu Tampereella 2008. Kokoonpanon muodostavat musiikin pitkäaikaiset ammattilaiset Tuomas Lehto (kitara ja laulu), Tomi Kettunen (kitara), Kyösti Aalto (kontrabasso). Wanha Swengi on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta tavastaan tulkita 30-50-luvun suomalaisia ja amerikkalaisia iskelmiä akustiseen Gypsy Swing tyyliin. Tuomas, Tomi ja Kyösti luovat yhdessä viihdyttävää ja svengaavaa taiturointia, joka vie kuulijan matkalle vanhoihin hyviin aikoihin. Unohtumattomat klassikot, sielukas laulu, mukaansa tempaava swing, ranskalaiset musette-valssit sekä kitaristien energinen soittotyyli tarjoavat kuulijalle unohtumattoman illan.

ornament

Esikuvinaan yhtye pitää mm. Tchavolo Schmittiä, Biréli Lagrènea ja ennen kaikkea Django Reinhardtia ja Stéphane Grappellia, jotka yhtyeensä Quintette du Hot Club de Francen kanssa kehittivät 1930-luvulla aivan omanlaisensa musiikkityylin, gypsy swingin.

ornament

Wanha Swengi tekee säännöllisesti keikkoja ympäri Suomea mm. Helsingin Storyvillessä, jazzbaareissa sekä yksityistilaisuuksissa. Yhtyeen jäsenet ovat olleet myös tuttu näky eri jazz-festivaaleilla mm. Pori Jazz-, Linnajazz-, Kaamosjazz- ja Baltic Jazz-festivaaleilla.

Tuomas Lehto Tomi Kettunen Kyösti Aalto